Ambasadorky sdílejí své tajemství a tipy

Dnes si nachystejte plný hrnek kávy a nějaký dezert k tomu, protože do tohoto článku se začtete raz dva. Naše nová levandulová ambasadorka Kristýna Moučková odhaluje svá tajemství a sdílí tipy, které doslova voní inspirací.  

 

3_4

Kristýna je blogerka s kreativní duší a citem pro detail. Ve volném čase se věnuje bytovému designu. Se svým manželem žije v půvabném domečku, který vlastními silami neustále zvelebují. Její inspirativní profil najdete na Instagramu jako @kristyna.living. Pojďme se teď podívat, co Kristýna radí a čím nás může překvapit! :)

Kdybyste měla doporučit jeden levandulový výrobek pro někoho, kdo s levandulí teprve začíná, co by to bylo a proč?

Doporučila bych levandulové pytlíčky do koupele. Jsou nejen milým drobným dárkem třeba pro kamarádku, ale také skvělou možností, jak vyzkoušet levandulovou vůni a její relaxační účinky.

Jaké jsou vaše oblíbené recepty s levandulí? Můžete se podělit o nějaký tip?

Určitě bych zmínila levandulovou limonádu, kterou doma v letních horkých dnech milujeme s ledem a citronem.

 Používáte naše levandulové produkty nějakým netradičním způsobem, o kterém by naše fanoušky mohlo zajímat? 4_2

 

Často používám levandulovou vodu na pleť pro osvěžení a uvolnění stresu v práci. Je to skvělý přírodní pomocník. Sušené květy levandule zase používám na čaj, když mám zažívací potíže nebo migrény.

Který levandulový výrobek vám nejvíce pomáhá při relaxaci nebo péči o pleť?

Právě zmíněná levandulová voda a pytlíčky do koupele. Také miluji Bedrohřej během „těch dnů“. Uvolňuje od bolesti a překrásně voní, což pomáhá uvolnit napětí z přehršle hormonů, však to znáte. Ocení nejen žena, ale i její muž. :-)

Jak začleňujete levanduli do svého každodenního života a které produkty k tomu nejčastěji používáte?

Pro mě je levandule jedním z nejlepších relaxantů, který skvěle působí na úzkosti a stres, a má příznivé účinky na pleť, třeba i na atopickou pokožku nebo mírné akné. Zároveň funguje dobře jako odpuzovač komárů!

  

5_2

 Jak by vypadala vaše ideální levandulová párty a co na ní nesmí chybět? :)

Rozhodně by tam nesměla chybět limonáda s ledem a citronem, levandule v provensálských konvičkách na bílém ubrusu a v křišťálových skleničkách po prababičce levandulové víno. K tomu výborné sýry a čerstvá francouzská bageta.

Co byste poradila lidem, kteří chtějí začít používat levanduli v kuchyni? Máte nějaké oblíbené levandulové recepty?

Zkuste muffiny s levandulovým medem, mňam! Recept např. tady.

Na jaký levandulový produkt si brousíte zuby příště?

Chtěla bych vyzkoušet Letonic, který musí být skvělý v horkých dnech. A samozřejmě, jako milovnice hrnečků (manžel říká, že jsem jako vodník, což asi mluví za vše), si brousím zuby na keramický hrneček s levandulí, do kterého si budu dělat levandulový čaj, který je skvělý na zažívací potíže a zároveň skvěle uklidní moje nervy.

 

Moc děkujeme Kristýně za milý rozhovor a nádherné fotky z jejího domova a přejeme jí krásný nadcházející podzim, jak jinak než na vlně levandule! :)

Pro vás milí Lavanďáci budeme mít již brzy další inspirativní povídání a praktické tipy ze života blogerek. Sledujte nás, ať vám neunikne žádný z našich nových příběhů.

 

Grafický návrh vytvořil Tomáš Hlad & techka s.r.o.